تفاوت سیاه قلم و طراحی در چیست؟

تفاوت سیاه قلم و طراحی در چیست
فهرست مطالب

در این مقاله ی کوتاه سعی بر این داریم که به طور خلاصه اما  مفید به بررسی تفاوت های سیاه قلم و طراحی بپردازیم:

شاید شما هم مانندِ اغلبِ علاقه مندانِ به این هنرِ جذاب در موردِ تفاوت هایِ بین این دو شاخه ی هنری اطلاعاتِ چندانی نداشته  باشید.

در واقع سیاه قلم و طراحی در نحوه ی کار،ابزار، درجه ی تیرگی و حتی معنا و کاربرد بسیار متفاوت اند.

جنسِ مدادِ طراحی از گرافیت است که از ذغالِ سنگ،نوعی خاک رُس و واکس تشکیل شده است که در مقایسه با ذغالِ به کار گرفته شده در مداد کنته سخت تر است و تیرگیِ کمتری دارد و رنگِ  آن بیشتر خاکستری است تا سیاه که در مقابلِ نور آن را ساطع می کند.مدادِ طراحی  به خاطرِ ماهیتِ سخت و ظریفش برای نشان دادنِ جزئیات مناسب تر است  و پوشش کم و ضعیفی دارد اما مداد کنته برای ایجاد حجم و ابعادِ تصویر و  سایه پردازی مناسب است و پوشانندگی سریعی دارد.

گرافیت به شکلِ مداد،پودر،مغزِ اتود و شمش در بازار موجود  است.

در هنرِ  طراحی، نسبت های یک چهره با توجه به تصویر یا مدلِ زنده اندازه گیری می شود و سپس مستقیم و بدونِ کپی کردن رویِ کاغذ آورده می شود.در طراحی نسبت به سیاه قلم تصویر تیرگیِ کمتری دارد و اگر مدادِ  طرحی را برایِ ایجادِ تیرگی بیشتر با شدت به رویِ کاغذ بکشیم نور را منعکس کرده  و باعث براقیتِ تصویر می شود.

طراحی در واقع پایه و بیسِ تکنیک های پیشرفته تر مانند سیاه  قلم،آبرنگ،پاستل و رنگ روغن است.

تفاوت ابزار در سبک های سیاه قلم

 

در سیاه قلم از ذغال استفاده می شود که حاصلِ سوختنِ چوب در اکسیژنِ کم هستند.زغال سیاهی کامل و مات و مخملی ایجاد می کند.زغال  به دلیل پودر شوندگی و ناپایداری در ثبتِ  جزئیات و ریزه کاری ها ضعیف است.

به دلیلِ ظاهرِ ناپایدار ذغال و امکانِ کثیف کاری بهتر است سیاه قلم را در کارگاه و استودیو انجام داد نه در محیط های عمومی  و لازم است که بعد از اتمامِ کار با روش های مختلف مانند استفاده از فیکساتور از نقاشی محافظت کرد.اما از طراحی و مدادِ گرافیت می توان در هر مکانی استفاده کرد به همین دلیل  مدادِ گرافیت اولین و محبوب ترین وسیله ی طراحان است.

در سیاه قلم ما با کمکِ مدادکنته و پودرِ ذغال به سایه پردازیِ یک چهره که طرحِ اولیه ی آن قبلاً کشیده شده است می پردازیم.در سیاه قلم چهره اولیه ای که کشیده شده است را سایهپردازی می کنند.در سیاه قلم طرحِ ما سه بعدی تر،طبیعی تر و زنده تر به نظر می رسد و برای خلقِ طرحی فوقِ رئالیستی و  احساسی به کار می آید.

 ابزارِ سیاه قلم:

 انواعِ ذغال:

 1)به شکلِ چوبِ فشرده شده.

 2)ذغالِ فشرده شده.

 3)ذغالِ بید یا تاک.

 4)پودر ذغال.

 انواعِ کاغذ:

کاغذِ مخصوصِ سیاه قلم باید ضخامت بالایی داشته باشد تا در هنگام لایه گذاری پاره و سوراخ نشود سطح صاف و مخملی داشته باشد تا پودر ذغال رویِ کاغذِ مخملی باقی بماند و سطح صافِ آن باعث شود تا به راحتی بتوان سایه های کار را محو  کرد.

 1)فابریانو.

 2)فابریان والر.

 3)اشتنباخ

 4)سی آگران.

 انواعِ پاک کن:

 1)پاک کن برقی.

 2(پاک کن اتودی.

 3(پاک کن خمیری.

 4)پاک کن مدادی.

 انواعِ مداد:

 1)کنته مدادی.

 2)مداد لوموگراف.

در مقالاتِ بعدی ما مفصل تر درباره ی هر ابزار صحبت  خواهیم کرد.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

Picture of دیبا غلامی
دیبا غلامی
دیبا هستم چندین سال در زمینه هنری فعالیت مستمر داشتم و نقاشی را با سیاه قلم شروع کردم و بعد از کسب آموزش و تجربه در این رشته هنری، به مدت چهار سال سیاه قلم را به صورت پیشرفته به هنرجویان تدریس میکردم. و اکنون در زمینه تولید محتوا در زمینه هنر و فروش آثار هنرمندان فعالیت دارم.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها